Nonni eipä ole taas pitkään aikaan tullut päivitettyä... no jaa :D Suurimmaksi osaksi johtui laiskuudesta, mutta myös siitä, etten jaksanut katsoa blogin ällön vihreää väriä, vaikka vihreä onkin lempivärini. Päätinpä siis vaihtaa blogini ulkoasun kokonaan ja pakko sanoa, että kyllä minä tykkään, vaikka se veikin monta raskasta ja hermoja kiristävää tuntia. Ulkoasun tekeminenhän on itseasiassa ihan helppoa, mutta että siitä saa sellaisen, kun oikeasti haluaa niin se onkin jo sitten työn takana :D

Ehkä siirryn sitten itse asiaan. Elikkäs tänne kuuluu ihan hyvää! Vähän ollaan mätsäreissä ja näytelmissä kierrelty. Mätsäreistä parhaat tulokset on 2xBIS3, muita "pikku sijoituksia" en jaksa tänne laittaa ;) Näyttelyissä ei ole kovinkaan hyvin mennyt. Tässä pari arvosteliua...

24.7.2011 Helsinki Kv

 Arvostelu:
Hyvä
tyyppi, mutta hän on hyvin pieni. Femiininen pää, hyvät korvat, tummat silmät, hyvä suu. Hyvä kaula ja ylälinja. Tarvitsee lisää voimaa. Hyvät kulmaukset. Liikkuu ok. Kesä turkissa.

Tuomari: Karl-Erik Johansson, Ruotsi

Tulos: H

 

Helsinki Winner 3.12.2011

Arvostelu:

Erittäin pieni. Tasapainoisesti rakentunut narttu, jolla kokoonsa nähden tasapainoinen luusto ja runko. Oikean muotinen ilmeikäs pää. Hyvät kulmaukset. Sujuvat, etenevät liikkeet. Hyvä karva. Valitettavasti liian pieni.

Tulos: T

Tuomari: Jaana Hartus, Suomi

 

Voittaja näyttely 4.12.2011

Arvostelu:

Very small for her age. Good substance. Balanced head. Great stop. Too fine in muzzle. Eyes are brown and too dark. Excelent ears. Moderate neck. Needs more shoulder anaulations & upper arm lenght. Good body lenght. Need moore hind angulations. Tail lenght good. Moves soundly front & back, very erratic sidekick loosin her topline. She needs more body weisht.

Suomennos

Hyvin pieni ikäisekseen. Hyvä massa. Tasapainoinen pää. Hyvä otsapenger. Liian siro kuono. Silmät ovat ruskeat ja liian tumma. Erinomainen korvat. Kohtalainen kaula. Tarvitsee lisää lapa kulmauksia ja olkavarren pituutta. Hyvä rungon pituus. Tarvisee lisää takakulmauksia. Hännän pituus hyvä. Liikkuu kunnolla edessä ja takana, hyvin epätasapainoinen sivupotku menettää hänen ylälinjansa. Hän tarvitsee enemmän painoa.

Tulos: EH

Tuomari: John Ritchie, Iso-Britannia

Että tälläistä :) Ruotsalais tuomarista tykkäsin kovasti, vaikka olisimme minun mielestäni voitu saada tuolla arvostelulla EH, mutta hän oli tätä mieltä :) Messarissa en esittänyt Kitoa itse vaan ystäväni Anna, joka omistaa Kiiran (Maccabee Keen On You). Hienosti Kito esiintyi, vaikka kovasti olikin minun perääni. Jaana Hartus olis tiukalla päällä ja antoi meille Tn täysin Kiton pienen koon takia... oli vielä sanonut Annalle, että jos Kito olisi isompi, niin ERI olisi tullut... no jaa! Eipä me tuosta välitetä :D Britti tuomari oli myös ihan mukava tyyppi, mutta en ollut varma oliko hänellä bortsujen kohdalla selvää linjaa mistä tykkäsi, mutta tulokseen oln ihan tyytyväinen. Ja Onneksi olkoon Remu velipuolelle, joka sai V-11 tittelin ollen hienosti VSP sunnuntaina! :)

Olihan meillä tässä ollut vähän murheitakin... heinäkuussa Kito oli pihalla ollessaa juossut jotain oksaa päin ja tökkässyt silmänsä siihe. Silmässä oli vilkkuluomen vieressä syvä painauma, mutta onneksi silmä ei puhjennut, taisi vilkkuluomi vähän suojata. No sitä me siinä sitten yritettiin parannella. Silmää hoidettiin monta kuukautta ja viidesti käytiin eläinlääkärillä, kun ei vaan meinannut ottaa parantuakseen. Näyttelyitäkin jouduimme perumaan neljä kappaletta, että sinnekkin meni rahaa ihan hukkaan, ei opiskelijalla olisi rahaa tälläisiä hoidella :D No onneksi loppujen lopuksi silmä alkoi paranemaan ja on tällä hetkellä jo täysin terve. :) Selkäkin Kitolla oli tuossa hetkellisesti jotenkin jumissa, hieroja huomasi, kun käytiin hänen luonaan. No se onneksi parantui koti hieronnalla, venyttelyllä ja ravailulla. :)

Agilitystä vain sen verran, että kokeilemassa on käyty ja ollaan ilmottauduttu alkeis ryhmään, joka alkaa keväällä. Nyt odotellaan vaan pääsykokeita. :)

Toko on nyt ollut meille se kaikkein läheisin harrastus ja ALO-luokan liikkeet alkaan olla joten kuten hallussa. Olin päättänyt, että käyn parit möllit ennen kuin lähden kisaamaan, mutta hupsis! Ilmotin Kiton 11.2 kotkassa olevaan tokokokeeseen, vaikka en tiedä olenko minä valmia, koira saattaa ollakkin. :D No katsotaan kuinka käy....

Ja viimiseksi haluan onnitella Annaa ja Kiiraa (Maccabee Keen On You)! Kiira oli viime viikonloppuna Lahden ryhmiksessä ROP ja sai näin viimeisen SERTinsä! Nyt vain luonnetesti hyväksytysti läpi ja tyttö on FIN MVA!!!! :)

Itse tässä alan jännätä kuinka ensi viikonloppuna mahtaa käydä, kun menemme Turku KV:hen.... jos sieltä nyt sen EHn saisi.... :D

Viimisenä kuva Kitosta pellolla pakkasaamuna :)